Medverkande

Festival för nutida kammarmusik 23-26 augusti 2018

MEDVERKANDE

M E D V E R K A N D E

Hans-Erik Holgersson - Dirigent

Monica Danielson - Mezzosopran

Lovisa Stenberg - flöjt

Robert Ek - klarinett

Jörgen Pettersson - Altsaxofon

Erika Sävström Engman - Violin/viola

Christian Berg - Cello

Maria Ingemarsson Berg - Piano

Per Sjögren - Slagverk

Liv Trulssson - Dans

Kerstin Björk - Broderier/ljudinstallation

Maya Lundin - Ljudinstallation

Tony Blomdahl - ljudinstallation

 

 

Maria Ingemarsson Berg, född i Växjö 1972. Efter avslutade studier på musikhögskolorna i Göteborg, Malmö och Oslo, arbetar hon som frilanspianist i Göteborg. Hon har framträtt som kammarmusiker och solist i Sverige, Norge, Danmark samt Polen. Hon har varit solist i Helsingborgs Symfoniorkester och Musica Vitae. År 2000 var hon med och startade Göteborgs kammarsolister. Hon har arbetat bla. vid Musikhögskolan i Göteborg, Högskolan för teater, opera och musikal och Göteborgsoperan.

 

Jörgen Pettersson född 1964 utbildades vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och erhöll, som förste saxofonist någonsin, skolans solistdiplom med jetong. Idag är Jörgen Pettersson en av de främsta och mest efterfrågade saxofonisterna på den internationella nutida musikscenen. Han medverkar i en mängd konserter och festivaler över hela världen, som solist och i olika samarbetsformer. Han är främst känd som en av fyra i Stockholms Saxofonkvartett.

http://www.saxofonkvartetten.se

 

Duo Ego bildades 2001 av sångerskan Monica Danielson och slagverkaren Per Sjögren. De har konserterat i bl a USA, Litauen, Ryssland och Ukraina och tilldelats Föreningen Svenska Tonsättares Interpretpris samt Malmlöf-Forsslings Artistpris av Kungliga Musikaliska Akademien.

http://www.duoego.se/

 

Liv Trulsson, född 1991 i Kalmar, är utbildad ämneslärare i dans på musikhögskolan i Piteå och har studerat samtida dans på Steps on Broadway i New york. Idag undervisar hon på kulturskolan i Växjö samt frilansar som koreograf och dansare inom modern/nutida dans.

 

Hans-Erik Holgersson kommer ursprungligen från Örebro och är utbildad vid musikhögskolan Ingesund i Arvika och vid musikhögskolan i Piteå. Sedan 2008 jobbar han på Linnéuniversitetet, där han är lärare i musikteori och arrangering. Holgersson är sedan 2013 konstnärlig ledare för Växjö Stads Symfoniorkester och dirigerar de flesta av orkesterns konserter.

 

Lovisa Stenberg är bosatt i Bjärred, arbetar som frilansmusiker och anlitas regelbundet av orkestrar främst i södra Sverige såsom Malmö Symfoniorkester, Helsingborgs Symfoniorkester och Malmö opera. Våren 2017 spelade hon med Norrlandsoperan. Som kammarmusiker driver hon många egna projekt, som t ex barnföreställningen "Peter och vargen" med Lupuskvintetten som har turnerat i regi av Musik i syd. Hon spelar även med i Smålandsoperans orkester och i barnföreställningen Sagobagaren.

 

Robert Ek är sedan hösten 2007 medlem i ensemblen Norrbotten Neo. Som solist har Robert framträtt med bl.a. Nordiska Kammarorkestern och samarbetat med pianister som Bengt-Åke Lundin, Laura Barger och Staffan Sandström. Han har även uruppfört soloverk av Jesper Nordin och Ray Naessen. På skiva kan man lyssna till Robert som kammarmusiker tillsammans med Musica Mobile och Nordiska Kammarensemblen.

 

Erika Sävström Engman arbetar som violinist i kammarorkestern Musica Vitae i Växjö sedan 2012. Eftersom hon brinner för kammarmusik och gränsöverskridande projekt så spelar hon också flitigt i andra kammarmusiksammanhang med Växjö stråkkvartett, duo Viorimba, kalaskvartetten samt trio Vitae. Hon är utbildad vid det konglige danske musikkonservatorium i Köpenhamn samt på Mozartum i Salzburg. Drivkraften som kammarmusiker finner hon i nyfikenhet, öppenhet och viljan att hela tiden växa.

 

Christian Berg är utbildad på musikhögskolorna i Stockholm, Göteborg och Wien. Berg arbetar som frilansmusiker i Växjö och har nutida musik och barock som specialitet. Han spelar regelbundet med Musica Vitae och är cellist i GöteborgBaroque.

 

Under större delen av Maya Lundins yrkesverksamma liv har hennes konstnärskap gått under radarn för vad ett CV bör innehålla. Det är ett konstnärskap som snarare har präglats av mötet med livet. En grundutbildning på konstskolan Munka handlar snarare om en flykt från uppväxtstaden 60 mil bort än om själva platsen. Under Göteborgs konstbiennal 2013 deltog hon med en separatutställning där hon presenterade samlade verk och anteckningar från en resa över havet. 2014 startade hon galleri Fabriksgatan 48 som hon var med och drev till januari 2018.

Maya är nuförtiden baserad i Hensmåla, Småland, längs med det nedlagda smalspåret mellan Bredåkra och Tingsryd.

 

Kerstin Björk broderar utan ett förutbestämt mål och låter stygnen växa fram automatiskt. Björk är intresserad av omedvetenheten; vad händer när ens perceptioner inte styr skapandet, utan istället slumpen och andra faktorer? Ibland låter hon broderiet transformeras till ljud eller objekt. Björk (f. 1980) är utbildad textilkonstnär och bor och arbetar i Göteborg och Småland.

 

© Copyright 2017-2018. All Rights Reserved.